"Healing from trauma can also mean finding new strenght and joy"
 
 
 
 

Trauma & Letsel

De impact van een trauma draag je elke dag met je mee. Dit trauma kan een ongeluk zijn met lichamelijk of emotioneel letsel, het meemaken van een schokkende gebeurtenis of het doormaken van een ingrijpende verandering. Wanneer je een ongeluk hebt gehad met lichamelijk letsel, kan de emotionele impact van de klap nog lang in je lichaam opgeslagen zijn.

 

Na een ingrijpende gebeurtenis kun je emotionele en lcihamelijke klachten ontwikkelen. Je voelt je somber en moe. Je piekert veel en bent snel overprikkeld doordat je continu alert en op je hoede bent. Het denken aan de nare ervaring roept pijn, verdriet en angst op. Herinneringen aan het voorval wil je liever vermijden. 

 

Klachten die horen bij trauma & letsel 

 
Slaapproblemen
Prikkelbaar
Woede-uitbarstingen
Concentratieproblemen
Hoofdpijn
Hartkloppingen
Veel huilen
Schrikachtig / Angsten
Vermijdingsgedrag
Spanning in je lichaam

 

Wat kan Cranio doen?

Het onverwerkte trauma geeft spanning in het bindweefsel van ons lichaam. Dit kan klachten veroorzaken die zowel lichamelijk als emotioneel kunnen zijn. Tijdens de lichaamsgerichte craniobehandeling word je je bewust van wat je lichaam te vertellen heeft en kun je de spanning loslaten. Je kunt mogelijke herinneringen aan de gebeurtenissen van het trauma integreren in het verhaal van je leven.
 
Tijdens de behandeling kun je warmte of kou, spanning of ontspanning en allerlei andere sensaties waarnemen. Ook kunnen er herinneringen naar boven komen die gepaard gaan met het vrijkomen van emoties. Als therapeut begeleid ik dit proces met respect, ruimte, begrip en oprechte aandacht. Alles is welkom.