"Burnout is your way of telling you've been going through the motions your soul has departed"
 
 
 
 

Stress & Burn-out

Ineens overvalt je het gevoel van totale uitputting. Je werkt al weken, maanden op volle kracht. De lat ligt hoog, want jij levert kwailiteit, alles moet perfect en klussen moeten worden afgemaakt. de signalen van teveel stress heb je lang genegeerd, maar de energie is nu echt op. Concentreren lukt niet meer en je bent continu overprikkeld en doodmoe. 

 

Waar komt een burn-out vandaan?

Veel mensen met een burn-out zijn gewend om heel hard te werken, veel dingen tegelijk te doen en alles met volle energie en betrokkenheid. dat gaat een tijdje goed, totdat je merkt dat digen zich opstapelen en je continu overprikkeld bent. je hoofd en je lijf zijn niet met elkaar verbonden waardoor je de signalen negeert die je lijf aangeeft. Je grenzen zijn steeds verlegd, uiteindelijk ten koste van jezelf. Herkenbaar? 

 

Energiehuishouding

Je hebt een energievoorraad in je lichaam die je gedoseerd moet gebruiken. Als je teveel geeft, raakt de energie op en ga je gebruik maken van je reserves. Maar als je lichaam niet meer de ruimte heeft om nieuwe energie aan te maken, raken ook de reserves op en kun je een burn-out krijgen.

 

Signalen zijn:

 

Overprikkeld
Emotioneel
Vermoeidheid, opgebrand gevoel
Slapeloosheid
Concentratieproblemen
Lichamelijke pijnen
Verteringsproblemen en slechte eetlust
Verminderde weerstand
Oorsuizen

 

Stress uit je lichaam

Stress kan in je lijf veel verschillende klachten geven. Zo kun je pijn in je nek, rug en schouders, hoofdpijn, buikklachten, last van harde geluiden, tintelingen, oorsuizen, etc. ervaren.
Door de lichaamsgerichte behandeling met Cranio kun je je bewust worden van de signalen van je lichaam en ontdekken wat die voor jou te betekenen hebben. Zo leer je voelen en kiezen wat voor jou goed is en hoe jij op een gezonde manier kunt leven. Je zelfherstellend vermogen krijgt hierdoor weer een kans. Daardoor komt je energie weer op peil en leer je beter te ontspannen tijdens de inspanningen van je werk of thuissituatie.
Als therapeut begeleid ik het hele proces van bewustwording, ontspanning en verlichting van de klachten. Na iedere sessie is je lichaam weer beter in staat zelf tot balans te komen. De bewustwording zorgt er voor dat je ook in je verdere leven in balans kunt blijven.

 

Burn-out voorkomen

Cranio helpt je om je hoofd en je lichaam weer met elkaar te verbinden. Als die twee in balans zijn dan kun je signalen van stress beter signaleren. Je leert dan eerder nee te zeggen, rust te nemen en beter voor jezelf te zorgen. De combinatie van lichamelijke en psychische ondersteuning is een enorme weldaad om jouw energie in balans te houden.