‘The temptation to quit will be greatest just before you are about to succeed.’
 
 
 
 
 

Geboorte 

Daar is je kindje dan! Jullie hebben zo lang moeten wachten. Maar de roze wolk waar iedereen het over heeft... daar zit jij niet op. Je kindje is onrustig, huilt of spuugt veel en overstrekt zijn of haar lijfje. Wat is er toch aan de hand? Je kindje kan het zelf niet vertellen. 

 

Een emotionele gebeurtenis  

 De geboorte is voor zowel moeder als kind een emotionele gebeurtenis waar soms complicaties kunnen ontstaan.
Tijdens de zwangerschap kan een kindje in stuit hebben gelegen, te weinig ruimte hebben gehad of andere stress van buitenaf hebben ervaren.
Tijdens de bevalling kunnen er kunstgrepen zijn toegepast, zoals vacuümpomp of keizersnede. Het kan zijn dat hierdoor zich problemen openbaren direct na de geboorte, maar het kan ook zijn dat het pas op latere leeftijd klachten geeft. 

 

Herken je een van deze kenmerken bij jouw kindje?

Onrust
Veel en langdurig huilen
Overstrekken
Hoofdje draait naar 1 kant
Overprikkeldheid
Slecht slapen/eten
Darmkrampjes
 

Wat is een craniobehandeling? 

Tijdens een craniosacraal behandeling  wordt het zelfhelende vermogen van het lijfje aangezet met zachte aanrakingen, waardoor ontspanning ontstaat. De behandeling van het kindje vindt plaats op de behandeltafel, of bij de ouder of therapeut op schoot. 
Cranio levert geen fysieke pijn op en voelt voor het kindje zacht, geborgen en troostend. Bij het vrijkomen van spanningen uit de weefsels kan het voorkomen dat het kind gaat huilen of (heftige) emoties toont.
Het zelfherstellend vermogen wordt gestimuleerd waardoor de behandeling vaak ook nog langere tijd doorwerkt. De klachten verminderen of verdwijnen hierdoor.  

 

Cranio zorgt voor ontspanning bij moeder en kind

Door alle gebeurtenissen rondom een bevalling zijn zowel bij moeder als kind stress en emotionele spanning opgebouwd die in het lijf wordt opgeslagen.
Omdat je veel samen bent, houdt je dat spanningsveld steeds in stand.
Bij een craniosacraal behandeling is ruimte voor de emoties die je als moeder hebt rondom de geboorte van je kindje.
Doordat je kindje behandeld wordt, ben je als moeder vaak ook meer ontspannen. Je doorbreekt de vicieuze cirkel waarin je terecht bent gekomen.Vaak komt mama ook zelf op de behandeltafel om de spanningswisselwerking met het kindje op te lossen. 
De cranio therapeut heeft tips en adviezen die bijdragen aan het herstel van jezelf en van je kindje.