"A mother is where it begins"
 
 
 
 

Moeder & Kind

Daar is je kindje dan! Jullie hebben zo lang moeten wachten. Maar de roze wolk waar iedereen het over heeft... daar zit jij niet op. Je kindje is onrustig, huilt of spuugt veel en overstrekt zijn of haar lijfje. Wat is er toch aan de hand? Je kindje kan het zelf niet vertellen. 

  

De zwangerschap en geboorte

De geboorte is voor zowel moeder als kind een emotionele gebeurtenis waar soms complicaties kunnen ontstaan. Tijdens de zwangerschap kan een kindje in stuit hebben gelegen, te weinig ruimte hebben gehad of andere stress van buitenaf hebben ervaren. Tijdens de bevalling kunnen er kunstgrepen zijn toegepast, zoals vacuumpomp of keizersnede. het kan zijn dat hierdoor zich soms problemen direct na de geboorte al openbaren, maar het kan ook zijn dat het pas op latere leeftijd klachten geeft. 

 

 Herken je één van deze kenmerken bij jouw kindje? 

 

Onrust
Veel en langdurig huilen
Overstrekken
Hoofdje draait naar één kant
Overprikkeldheid
Slecht eten/slapen
Darmkrampjes

 

Onstaan van klachten

Door de complicaties tijdens de zwangerschap en geboorte kan spanning in het lijfje ontstaan op verschillende plekken, waardoor problemen zoals slecht slapen, onrust en darmkrampjes kunnen ontstaan. 

 

Wat gebeurt er tijdens een craniobehandeling?

Tijdens een craniobehandeling wordt het zelfhelende vermogen van het lijfje aangezet en/of ondersteund met zachte aanrakingen; hierdoor ontstaat ontspanning. Baby's en kleine kinderen behandel ik vaak aan huis, in hun eigen vertrouwde omgeving. Dat kan op de behandeltafel, bij de ouder op schoot, bij mij op schoot of op de bank.
Cranio levert geen fysieke pijn op en voelt voor het kindje zacht, geborgen en troostend. Vaak is het kindje al heel rustig op de dag dat de behandeling zal plaatsvinden. Bij het vrijkomen van spanning uit de weefsels kan het voorkomen dat het kind gaat huilen of emoties toont, als reactie op het eindelijk kunnen loslaten van de te grote spanning. Dit vrijkomen van emoties is heel normaal, en duurt kort.
 Doordat het zelfherstellend vermogen wordt gestimuleerd, zal de behandeling nog lang doorwerken; de klachten verminderen of verdwijnen hierdoor. 
Baby's en jonge kinderen hebben vaak genoeg aan 1 - 3 behandelingen verspreid over enkele weken.  

 

Cranio zorgt voor ontspanning bij Moeder & Kind

Door alle gebeurtenissen rondom een bevalling en geboorte zijn zowel bij moeder als kind stress en emotionele spanning opgebouwd die in het lichaam wordt opgeslagen. Omdat je veel samen bent, houd je dat spanningsveld steeds in stand. Bij een craniobehandeling is ruimte voor de emoties die je als moeder hebt rondom de geboorte van je kindje. Doordat je kindje behandeld wordt, ben je als moeder vaak ook meer ontspannen. Je doorbreeekt die vicieuze cirkel waar je in terecht bent gekomen.
Ik heb als craniotherapeut heel veel tips en adviezen die bijdragen aan het herstel van jezelf en je kindje. Hoe je verbonden blijft met jezelf, hoe je heel rustig wordt, en veel lichaamsgerichte ervaringen die je niet meer zal vergeten en die bijdragen aan een sterk, beschermend en liefdevol moederschap doorheen alle volgende jaren.