"The way you speak to your child will become the voice in their head. The way you treat yourself, will become the voice of their body"
 
 
 
 

Kind & Jeugd

De ontwikkeling van kinderen gaat met vallen en opstaan. Als je merkt dat je kind het moeilijk heeft en niet lekker in zijn of haar huid zit, is het goed om daar bijstil te staan. Het gedrag wat een kind laat zien kan een uiting zijn van onderliggende problemen; op dat moment vaak de enige manier waarop het kind zich kan uiten. 
Het kind probeert om te gaan met de wereld om zich heen. Dat kan gepaard gaan met gevoelens die zich dan kunnen uiten in huilen, slaapproblemen, onrust, somberheid, hefitge emoties, concentratieproblemen of bedplassen, maar ook plotseling stil of teruggetrokken gedrag kan een signaal zijn dat het kind niet lekker in zijn vel zit.

 

Ontstaan van klachten

De oorzaak van deze klachten bij kinderen kunnen al veroorzaakt zijn tijdens of kort na de bevalling. Maar ook sociaal -emotionele problemen kunnen de oorzaak zijn van gedrag en emoties waar kinderen en hun omgeving last van kunnen ondervinden. De omgang met andere kinderen, de omgang met leerkrachten, omgaan met pesten, gevoelens in de pubertijd, dit zijn allemaal emoties waar kinderen moeite mee kunnen hebben en wat hulp bij kunnen gebruiken. 

 

Klachten bij kinderen kunnen zijn:

Angst
Bedplassen
Hoofdpijn
Niet -erfelijke dyslexie
Onbegrepen buikpijn
Ongecontroleerde emoties
Onrust en concentratieproblemen
Overprikkeldheid
Slaapproblemen
Somberheid

 

Cranio bij kinderen en jeugd

Kinderen zoeken vaak afleiding bij computers, tv en andere beeldschermen. Dit zorgt ervoor dat ze vooral hun hoofd gebruiken en in mindere mate hun lichaam. Cranio brengt kinderen weer in contact met hun lichaam. Veel kinderen voelen zich na een paar sessies als lekkerder in hun vel. De therapie werkt met een zachte aanraking in combinatie met gesprekjes met het kind. Meestal blijf je als ouder erbij. De behandeling wordt over de kleding heen gedaan.  

 

Laat je kind weer stralen!

Herken je klachten bij je kind? Laat ze een behandeling met Cranio ervaren. Het brengt ze in contact met zichzelf en verlaagt en voorkomt stress bij je kind. Daardoor kun je als ouder je kind vaak ook beter begrijpen en begeleiden. 
De behandeling zorgt voor meer bewegingsvrijheid, verbetert de stressregulatie, verhoogt de weerstand en laat je kind weer stralen.